Felhívás főzőversenyre

Minden magánszemélyt, vállalkozást, civil szervezetet, intézményt, akik barátokkal, ismerősökkel, munkatársakkal közösen egy kellemes és szórakoztató napot szeretnének eltölteni a szépséges Monokon, szeretik és készíteni is tudják a finomabbnál finomabb babos ételeket, felhívunk, hogy a főzőversenyen vegyenek részt!

Főzőverseny ideje: 2016. július 2. (szombat)
Helye: Monok, Kossuth-sétány

Készítse el élete legfinomabb ételét, és azzal lássa vendégül társaságát, a IV. Monoki Babfesztivál látogatóit és velük együtt közösen fogyassza el.

Az elkészített étel remekeket szakértőkből, ismert személyekből álló zsűri bírálja és minősíti, majd döntésük alapján díjazza az elkészült ételeket.

A főzés napján a résztvevőknek 07.30 óráig a részükre kijelölt helyet el kell foglalni (a főzőhelyek sorsolás útján kerülnek kiosztásra), a gépjárművekkel a rendezvény helyszínét el kell hagyni, tekintettel arra, hogy a főzés zavartalansága és a fesztiválra látogatók miatt a gépkocsi forgalmat meg kívánjuk szüntetni.
Az ezt követő idő után a parkolás csak a kijelölt parkolókban történhet.

A fesztiválra való belépésre jogosító karszalagot csapatonként 6 fő részére biztosítjuk térítésmentesen.

Az ételekhez kenyeret és a következő eszközöket: sátor, evőeszköz, tányér, szalvéta, illetve 100 adag étel elkészítéséhez az alapanyagokat Monok Község Önkormányzata biztosítja. Alapanyagnak számít: hús, bab, krumpli, káposzta, hagyma, fokhagyma, só, bors, paprika, zsír/olaj, üveges lecsó.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az előző évektől eltérően a főzőpavilonokba asztalt és széket biztosítani nem tudunk, azt a versenyzőknek kell magukkal hozni.

Az ételek kiadagolása étkezési jegy ellenében történik. az étkezési jegyekkel az Önkormányzat arra kijelölt kollégájánál kell elszámolni szombaton 17.00 óráig.

A LEGTÖBB ADAG ÉTELT ELADÓ CSAPAT 100.000.- FT-OS DÍJAZÁSBAN RÉSZESÜL.

A nevezők biztosítják az egyedi ízekhez szükséges fűszereket, egyéb hozzávalókat, a sátrak díszítését, az elkészítéshez szükséges üstöt és tüzelőt.

Mivel a legtöbb esetben PB gázzal üzemelő, illetve működtetett berendezések kerülnek alkalmazásra, minden főző egység köteles biztosítani 1 db 34A, 183 B és C típusú egységtűz oltására alkalmas hordozható tűzoltó készüléket!
PB gázzal üzemelő berendezés esetén nem lehet tartalék gázpalack a szolgáltatás helyszínén!

A versenyben való részvétel feltételei:

  • Határidőig történő jelentkezés az alábbi Jelentkezési lap kitöltésével és
    eljuttatásával.
  • Az étel helyben készüljön.
  • A készítendő étel mennyisége legalább 100 adag legyen.
  • Az ételnek 13.00 órára el kell készülnie, a zsűrizés ezután kezdődik.

Jelentkezési határidő: 2016. június 17. (péntek)

Szándékunk és reményeink szerint minden kedves versenyben résztvevő és vendégeik nyertesei lesznek ennek a napnak, szép környezetben, finom ételek, italok elfogyasztása után a szórakoztató műsorok és programok megtekintése csak növelni fogja megelégedésüket.

Kérjük, az alábbi Jelentkezési lapot kitöltve szíveskedjenek eljuttatni Monok Község Önkormányzata címére (3905 Monok, Kossuth L. u. 2.) postai úton, személyesen, faxon (+3647 556 308), vagy e-mail-ben (babfesztival@monok.tonline.hu).

Jelentkezési lap főzőversenyre.